Vlamboyant

In mei 2014 is de onderneming ´Vlamboyant Kaarsen´gestart. De onderneming heeft als doel de verkoop van kaarsen, die geproduceerd worden door leerlingen van praktijkschool De Toekomst in Ede, te stimuleren en te optimaliseren waarbij goed aangesloten wordt bij de onderwijspraktijk.

De samenwerking met De Toekomst is als volgt opgezet.  Zodra er een bestelling wordt gedaan, worden de leerlingen aan het werk gezet. De leerlingen nemen de bestelling op, die via de mail binnenkomt, controleren de voorraad, selecteren de betreffende kaarsen en verpakken het pakket zorgvuldig voor verzending. Daarnaast zorgen zij voor een goede administratie, het aanvullen van de voorraad door meer kaarsen te produceren en voor het contact met de pakketdienst. Gedurende dit proces vinden er talloze leer- en ontwikkelmomenten plaats die allemaal en bij uitstek passen binnen het praktijkgerichte onderwijs van De Toekomst.

Vlamboyant Kaarsen is een zelfstandige onderneming die zakelijk en juridisch zelfstandig functioneert, maar wel het exclusief recht heeft de kaarsen in te kopen bij De Toekomst om ze vervolgens via deze webshop te verkopen.