School de Toekomst

De Toekomst is een praktijkgerichte school voor jongeren van 12 tot 18 jaar (soms 20) met een verstandelijke of meervoudige beperking. Eén van de kenmerken van het onderwijs op De Toekomst is een duidelijke en sterke gerichtheid op de praktijk.

Een van de praktijkvakken is Product & Proces Kaarsenmakerij. Tijdens dit vak worden technische handelingen aangeleerd en neemt veilig werken een centrale plaats in.

In het professionele praktijklokaal werken de leerlingen in groepjes aan de productie van kaarsen. Deze worden gemaakt in allerlei modellen en kleuren. De kaarsen worden gemaakt van pure paraffine en stearine en zijn dus van perfecte kwaliteit. Niet voor niets draagt het praktijkvak Product & Proces Kaarsenmakerij het keurmerk ´Eerlijk Ambacht´ van het Gildewerk.

Bij de keuze voor modellen worden de seizoenen, feestdagen en evenementen gevolgd. Ook voor speciale gelegenheden worden mooie creaties geproduceerd en te koop aangeboden via onze web shop.

Uiteraard staat de productie van kaarsen centraal binnen het samenwerkingsverband tussen Vlamboyant Kaarsen en de school De Toekomst. Voor de leerlingen zijn ook het ontwikkelen van de algemene en sociale vaardigheden op de werkvloer van groot belang.

Voor meer informatie over praktijkschool De Toekomst kunt u terecht op:

DeToekomst